Til tiden: Sæt strøm til demokratiet

Silas Harrebye

Pris
kr. 105,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:I Danmark ynder vi at bryste os med at være verdens bedste demokrati. Men det liberale demokrati er alvorligt presset i disse år – både udefra og indefra. De seneste femten år er tilliden til politikerne halveret, partierne oplever medlemsflugt, vores debat er præget af polarisering, populismen blomstrer, deltagelsen individualiseres og har samtidig social slagside. Lektor Silas Harrebye viser med denne bog, hvordan vi som demokrati faktisk er gået i en form for demokratisk koma. Den demokratiske innovation er gået i stå.

Han nøjes dog ikke med at give en tiltrængt kritisk diagnose af tingenes tilstand. Harrebye peger samtidig på, hvordan fire forskellige demokratiske chokterapier kan være med til at sætte demokratiet i bevægelse – nemlig katastrofen, provokationen, inspirationen og utopien.

Analysen er klar. Vi skal turde at eksperimentere, udvikle, teste og skalere nye demokratiske modeller og praksis. Den afsluttende prognose giver håb. En ny global demokratisk bevægelse er på vej.

Kommentar

Når koma kræver chokterapi

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 01/10-2019
ISBN13 9788702261424
Forlag Gyldendal
Genre Politik, Debat
Antal sider 165
Mål 202 × 129 × 15 mm
Vægt 224 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Morten Gorm