Min mor var besat

Peter Øvig Knudsen

Pris
kr. 242,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:I november 2016 døde Peter Øvig Knudsens mor. Allerede samme dag besluttede forfatteren, at han ville skrive en bog om hende – og om at være barn af en psykisk syg. I de følgende måneder gik han i gang med sit dokumentariske arbejde som så mange gange før: Han opsøgte dem, der havde kendt hans mor, og bad om aktindsigt i hendes psykiatriske journaler.

Planen var nøgternt og sagligt at undersøge årsagerne til morens depressioner. Samtidig skulle bogen give et billede af de traumatiserende hemmeligheder bag parcelhuskvarterernes pæne facader.

Men under arbejdet med bogen begyndte noget at gå i skred i forfatteren: Peter Øvig Knudsen blev ramt af en svær depression og måtte til sidst indlægges på en lukket, psykiatrisk afdeling.

Min mor var besat fortæller et stykke danmarkshistorie: Om den generation af kvinder, der trods begavelse og drømme blev husmødre, før kvindekampen slog igennem. Og om de børn, der voksede op i et miljø, hvor de borgerlige normer var vigtigere end børnenes trivsel. Samtidig er bogen en stærkt personlig beretning om at skifte syn på psykisk sygdom og psykiatri, på sin mor og sig selv.

Kommentar

Da jeg mødte depressionens dæmon

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 3. oplag
Udgivet Danmark, 08/05-2019
ISBN13 9788702281453
Forlag Gyldendal
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 320
Mål 224 × 147 × 32 mm
Vægt 607 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Christian Ramsø - WAP

Vis flere

Mere med Peter Øvig Knudsen

Hvis du kan lide Peter Øvig Knudsen, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: Populære biografier & erindringer

Vis flere

Flere tilbud: Biografier og Erindringer