Mellem_rum: Mellem_rum. Syndflod

Peter Krogholm


Lix 15

Lufttrykket er det første, der rammer dig. Og hvis du ikke allerede er død eller bevidstløs, kommer braget. Eller det vil sige: Ikke braget. En eksplosion lyder slet ikke som en eksplosion, når du er midt i den. Det er mere en dyb rumlen. Blandet med skrig fra mennesker og metal. Lyden af helvede.

Jacob og hans ven, Ramon er fanget i et eksploderet tog i tunnelen under Storebælt. Og mens de desperat forsøger at redde de få overlevende og finde en vej ud, knager betonen faretruende og vandet pibler ind.

Syndflod er en del af serien MELLEM_RUM, som er en ny serie af lette kortromaner til udskolingen. Fortalt helt enkelt og skrevet af etablerede forfattere med fingeren på pulsen. 

I Syndflod er der højt tempo og voldsom action fra start til slut, krydret med moralske dilemmaer og religiøst vanvid. Samtidig trækkes der aktuelle tråde til virkeligheden. Centrale passager er således baseret på citater fra danske politikere, ligesom der plukkes fra et religiøst skrift. Download citater og skriftsteder under "Ekstramaterialer" nedenfor.

Mange unge med forskellige former for læsevanskeligheder synes, at de har svært ved at finde alderssvarende og fede bøger, der passer til dem. Og flere læseundersøgelser peger på, at de unge vil læse mere, hvis de selv kan bestemme, hvad de skal læse. Derfor har vi sammen med organisationen Læs for Livet været ude og interviewe en masse unge om, hvad de gerne vil læse. Bøgerne i serien er lavet med udgangspunkt i disse interviews, og både indhold og form er højeste kvalitet.

Alle bøgerne i serien har et lix-tal på mellem 10 og 15. 

Overskuddet fra de første tre titler, herunder denne titel, går ubeskåret til Læs for Livet.

Find gratis læseforståelsesopgaver under fanen ” Ekstramaterialer” nedenfor.

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 02/09-2019
ISBN13 9788702289534
Forlag Gyldendal
Genre Skole- og Lærebøger, Div.
Antal sider 59
Mål 207 × 152 × 8 mm
Vægt 130 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Inge Rand
Cover Illustrator Thomas Schwerdtfeger