Didaktikserien: Lad sproget bære - 2. udgave med DVD

Anniqa Sandell Ring Britt Johansson

Pris
kr. 413,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:„ Opslagsbog, grundbog og andetsprogsdidaktik i ét.

Sjældent ses en pædagogisk metodebog hængt

så fint op på praksisbeskrivelser som denne indføring

i genrepædagogik i teori og praksis." FOLKESKOLEN

Lad sproget bære er en velstruktureret gennemgang af genrepædagogikken, som støtter læreren i arbejdet med teksters forskellige formål, opbygning og sproglige kendetegn. Bogen giver konkrete eksempler på, hvordan et sprogarbejde i undervisningen kan gribes an helt ned i det for genren relevante sprog. Forskellige genrer beskrives og inddeles i genrefamilier, genrernes strukturer og sproglige træk kortlægges, og de forskellige faser i den genrepædagogiske model illustreres med konkrete eksempler fra undervisningen.

Desuden giver bogen eksempler på evaluering som en naturlig del af undervisningen og på, hvordan elevers læring kan understøttes gennem samarbejde med lærere med forskellige sprog og kulturelle kompetencer.

Både tosprogede elever og elever med dansk som modersmål har brug for støtte i at udvikle et kundskabs- og skolerelateret sprog. Og med fokus på stilladsering og eksplicit undervisning i sprog, gennem leg, samtale og interaktive øvelser, kan læreren støtte eleverne i at udvikle en selvstændig skriveproces.

Med denne 2. udgave følger over 200 siders konkret arbejdsmateriale, der relateres til Forenklede Fælles Mål – lige til at printe og arbejde med i klassen.

Bogens eksempler er fra indskoling og mellemtrin, men indholdet kan sagtens omsættes til de ældste klasser

Kommentar

Genrepædagogik i praksis

Medie Bøger     Bog/DVD   (Bog og DVD)
Udgave 2. udgave, 2. oplag
Udgivet Danmark, 22/05-2015
ISBN13 9788750044055
Forlag Akademisk Forlag
Genre Pædagogik, Børn og Forældre
Antal sider 274
Mål 240 × 172 × 23 mm
Vægt 631 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk