Tristram Shandys levned og meninger, klassiker

Laurence Sterne

Pris
kr. 184,00
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:Romanklassikeren om familien Shandys liv i begyndelsen af 1700-tallet er en af de første og mest usædvanlige romaner i litteraturhistorien.

Titelfiguren og fortælleren Tristram Shandy forsøger at skrive sin selvbiografi, men livet er hurtigere end skriften, og snart ser han sig overhalet af begivenhederne, som han ikke magter at omsætte til en enstrenget fortælling.

Centralt i den vildvoksende beretning står fader Shandy og hans labyrintiske livssyn, den militærtossede onkel Toby og hans mere og mere udførlige krigsmodeller, korporal Trim, pastor Yorick, Dr. Slop, enkefru Wadman og selvfølgelig fortælleren selv, der ganske vist først kommer til verden halvvejs inde i bogen.

Tristram Shandys levned og meninger er en munter leg med fortællekunsten, fuld af humor og sproglig vitalitet, burleske sidespring og fandenivoldske indslag, der konstant forsinker og afsporer historien. Og en af de mest originale og underholdende romaner engelsk litteratur nogensinde har frembragt. Morten Søndergaard har skrevet forordet i denne tilføjelse til Rosinantes klassikerserie.

Pressen skriver:

»Sternes bog er for dannelsesromanen, hvad Cervantes’ Don Quixote er for ridderromanen.« – Bo Tao Michaëlis, Politiken

 

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 21/10-2011
ISBN13 9788763818452
Forlag Rosinante
Genre Skønlitteratur
Antal sider 648
Mål 242 × 153 × 44 mm
Vægt 968 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk
Cover Artist Camilla Jørgensen