Et kongeligt eventyr

Jens Jørgensen

Vejledende salgspris
kr. 299,95
Din pris
kr. 233,00
Du sparer
22%
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:Man kan undre sig over det hysteri, der lammede det litterære Danmark dengang i 1987, hvor Jens Jørgensen første gang i bogform hævdede, at H. C. Andersen var frugten af et uægteskabeligt samkvem mellem kronprinsen, den senere Christian 8 og komtesse Elise Ahlefeldt Laurvig.
Bortset fra Jyllandspostens Hans Andersen var der stort set enighed i kritikerlavet om at kanøfle rektoren fra H. C. Andersens gamle skole i Slagelse, Jens Jørgensen. Det er fristende at tilføje: På samme måde som H. C: Andersens kritikere i sin tid fældede dom over ham. 
Men kan det i grunden ikke være ligegyldigt, hvem der var H. C. Andersens biologiske forældre? Nej, egentlig ikke. Det var ikke litteraturkritikken, det litterære borgerskab, der anerkendte Andersen, hverken hans skuespil, hans romaner eller hans eventyr. Det var derimod den kongelige forbindelse der bevirkede, at Hans Christian blev økonomisk støttet og modtaget med åbne arme hos ”familierne” i København, på herregårde over hele landet og blandt hertuger og komtesser i det ganske Europa.  
Det var med andre ord Andersens oprindelse, der var baggrunden for den anerkendelse og respekt, han nød. Først langt, langt senere modtog han litterær anerkendelse fra ”blækmenneskene”, som Andersen kaldte litteraterne, men den kom bestemt ikke fra hjertet. 
Jens Jørgensens nye biografi om H. C: Andersens oprindelse er en stærkt dokumenteret gennemgang af kilder, personer og begivenheder, bogen er gennemillustreret i farver.

Kommentar

en biografisk fortælling om H. C. Andersen

Medie Bøger     Indbundet Bog   (Bog med hård ryg og stift omslag i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 02/04-2019
ISBN13 9788770706544
Forlag Hovedland
Genre Biografier & Erindringer
Antal sider 293
Mål 223 × 189 × 25 mm
Vægt 930 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk

Vis flere

Mere med Jens Jørgensen

Hvis du kan lide Jens Jørgensen, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: NYE BOGUDGIVELSER

Vis flere

Flere tilbud: Populære biografier & erindringer

Vis flere

Flere tilbud: Populært blandt skolebiblioteker