Realistisk metode i psykologien. Metodens logik -  - Bøger - Aalborg Universitetsforlag - 9788771121131 - 31. december 2013
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Realistisk metode i psykologien. Metodens logik 1. udgave

Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Realistisk metode i psykologien. Metodens logik 1. udgave

Bestil bogen via mail: aauf@forlag.aau.dkHUSK at oplyse boghandlernr. i mailen. 
Antologiens ærinde er grundlæggende at opfordre til - samt give bud på et konceptuelt fundament for – en vurdering af den rolle forskningsmetoder spiller i udforskning af den verden, vi lever i, på de betingelser, som denne verden stiller.

Afsættet er både en kritisk stillingtagen til ren empirisme, og forsøgene på at overbelaste forskningsmetoderne med videnskabsfilosofiske forståelser. Der hvor empirismen reducerer metoden til protokol, er problemet ved de videnskabs-filosofiske forståelser, at der stilles krav til metoden, som den hverken kan eller skal løfte.

Der søges således en logik i og for metoden. En metodologi der erkender at det ofte er metoden der åbner for forståelse, hvilket indebærer et opgør med den antagelse at forudgående teori altid er præmissen for den efterfølgende forskning. Ny forskningsteknologi åbner for nye forståelsesmuligheder, og nye måder at anvende bestående teknologi på gør det også.

Projekt handler således både om at frigøre forskningsmetoder fra videnskabsfilosofien, således at den kan stå på egne ben, og som følge af det åbne for en diskussion om hvordan forskellige metoder og teknologier, enten hver for sig, eller i kombinationer åbner nye perspektiver på verden. Ifølge denne forståelse er det primære problem ved den gængse opdeling i kvantitative og kvalitative metoder, at en kunstig skelnen etableres for en praksis der aldrig kan nøjes med simple dikotomier. Alle forsøg på at klassificere forskningsmetoder og teknologier bryder sammen under pres fra metodens kreative og foranderlige virkelighed.

Det første bind, der foreligger her Metodens Logik fokuserer primært på de forståelser dette perspektiv lægger op til. I bind II Metodens Verden handler diskussionen i højere grad om de spørgsmål og udfordringer der opstår når metoden møder verden.


Metodens Logik

Medie Bøger     Hardcover bog   (Bog med hård ryg og stift omslag)
Udgivet 31. december 2013
ISBN13 9788771121131
Forlag Aalborg Universitetsforlag
Genre Fagbøger     Samfund, Div.
Antal sider 247
Mål 170 × 242 × 24 mm   ·   630 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk