De dødes liv

Høiris Ole (Red)

Pris
kr. 81,00
Forventes afsendt
3-4 arbejdsdage

Vores kunder siger:Bornholmeruret i stuens hjørne vækker minder om bedstemor, boulevarden gennem byen husker os på, hvem der er landets største digter, og på bestemte datoer går vi hen og kigger lidt usikkert på en mosbegroet sten med et navn, to datoer og måske et par kærlige ord.

Så selvom de ikke er her mere, omgiver vi os alligevel på den ene eller anden måde med vores afdøde slægtninge, nære venner, glorificerede helte og fjerne forfædre. Endda også i det snusfornuftige Danmark, hvor vi siden reformationen i 1500-tallet ellers har gjort vort bedste for at afbryde kontakten med dem på den anden side.

De dødes liv krydser dog langt uden for landets grænser i undersøgelsen af åndernes verden. En række forskere fra forskellige fagområder, men primært antropologi breder perspektivet ud og ser nærmere på, hvordan mennesker i blandt andet Sibirien, Mexico, Uganda, Australien og Papua Ny Guinea fortsat lever i nær kontakt med de afdøde. ─ Så husk som en lille trøst: Vi skal alle dø, men de døde lever videre.

Bogen udgives i samarbejde med Moesgaard Museum

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet Danmark, 11/10-2014
ISBN13 9788771243581
Forlag Aarhus Universitetsforlag
Genre Kulturhistorie, Etnografi
Antal sider 159
Mål 274 × 206 × 14 mm
Vægt 634 gram
Sprog Dansk
Originalsprog Dansk