Pædagogik til tiden: Lærer og vejleder

Tron Inglar

Pris
kr. 218,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:De centrale retninger inden for vejledning præsenteres, og deres pædagogiske konsekvenser diskuteres. Vejledningsstrategier og -teknikker formidles i en form, hvor læreren, afhængigt af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig. Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik.

Lærerens opgave i skolen ændrer sig. Undervisningens traditionelle hierarkiske kommunikation er under nedbrydning, og lærerarbejde stiller krav til nye, faglige kompetencer. For lærere er det blevet vigtigt at kunne vejlede og samtale kompetent og professionelt med elever og forældre, kollegaer og lærerstuderende.
Vejledningens mål er at hjælpe den vejledte til at finde sin vej til læring og udvikling. Denne bog sætter fokus på læreren som vejleder og på de faglige forudsætninger, som læreren skal magte for at kunne give god vejledning.
Forfatteren præsenterer de centrale retninger inden for vejledning og åbner samtidig for deres pædagogiske konsekvenser. Vejledningsstrategier og -teknikker bliver diskuteret og gjort tilgængelige i en form, hvor læreren, afhængig af situationen, kan trække på forskellige traditioner og metoder samtidig.
Bogen behandler særskilt vejledning af elever, kollegavejledning, vejledning af projektgrupper og af lærerstuderende i praktik. Forfatteren diskuterer desuden de etiske dilemmaer, som læreren ofte vil møde i sit vejledningsarbejde.

Lærer og vejleder henvender sig både til lærere i skolen og studerende ved lærerseminarierne. Bogen vil blandt andet med fordel kunne anvendes i det felt, hvor lærere og studerende mødes - i faget praktik i læreruddannelsen.

Kommentar

om pædagogiske retninger, vejledningsstrategier og vejledningsteknikker

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 2. udgave, 3. oplag
Udgivet 23/05-2012
ISBN13 9788771291346
Forlag Klim
Genre Pædagogik, Børn og Forældre
Mål 220 × 152 × 18 mm
Vægt 348 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Norsk
Foreword Author Kirsten Krogh-Jespersen, Jørgen Kuhlmann og Andreas Striib
Illustrator Joyce Grosswiler