Mustafa Jemilev og Krims forfulgte

Ota Tiefenböck

Pris
kr. 127,00
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Mustafa Jemilev er leder for krimtatarerne. Den ukrainske halvø Krims oprindelige befolkning. Tidligere menneskerettighedsforkæmper i Sovjetunionen og internationalt anerkendt frihedskæmper. I 1944 blev han som spæd deporteret af Stalin fra Krim til Usbekistan sammen med sine forældre og 200.000 andre krimtatarer. Han har viet hele sit liv til kampen for krimtatarernes rettigheder og tilbragt 15 år i sovjetiske fængsler og arbejdslejre. Krimtatarerne fik mulighed for at vende tilbage til deres hjemland, da Sovjetunionen brød sammen. Men med Ruslands annektering af Krim i 2014 fulgte nye krænkelser af krimtatarernes menneskerettigheder. Overgreb på linje med dem, der efterfulgte Ruslands første annektering af Krim i 1783. 

Mustafa Jemilev har i dag ingen officielle poster udover sit arbejde i det ukrainske parlament. Alligevel bliver han af krimtatarerne, som lever spredt over hele verden, regnet for deres åndelige leder. Ikke uden grund. Han fyldte 70 år i 2013 og havde planer om at neddrosle sine politiske aktiviteter. Sådan skulle det ikke gå.   "Mustafa Jemilev og Krims forfulgte" er historien om en mands utrættelige kamp for sit folks rettigheder.

Mustafa Jemilev har foreløbigt bekæmpet den sovjetiske overmagt. Putins Rusland kan dog vise sig at være en langt vanskeligere opgave.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 1/6-2017
ISBN13 9788799884216
Forlag Mr. East Forlag
Genre Pb, Biografier & Erindringer
Mål 211 × 150 × 11 mm
Vægt 168 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk