Blitz - Jung - Musik -  - 0602508694868 - 27/3-2020

Blitz

Jung

Blitz


Årets mest ventede danske popalbum er landet!

Danske Jung albumdebuterer med Blitz, der består af ti skarpskårne, elektronisk klingende sange med en samlet spilletid på blot 32 minutter. Der er ingen grund til at gøre det mere kompliceret, end det behøver at være. Vi blinker så hurtigt vi kan, for nu at citere et andet poporkester. Og tag ikke fejl af det Jung er et poporkester med stort P, der går direkte i flæsket på lytteren. Sange, der for det meste er opstået inde i computerens kredsløb, men også står distancen på en akustisk guitar.

Men 'Blitz' kunne også stå som en passende overskrift på ikke mindst det seneste år i Jungs karriere. Ja, for bare et år siden var der slet ikke nogen karriere. Samarbejdet mellem sanger Jonas Jung, keyboardspiller Michael Hovmand og guitarist Sigurd Boesen begyndte for alvor at materialisere sig, da Jonas, som i 2017 udgav den akustiske solo-ep Ud af systemet, spurgte de andre, om de ville med ud og spille sangene live. Da de mødtes i øvelokalet, opstod der øjeblikkelige musikalske gnister, der antændte et elektronisk bål, og de oprindelige akustiske sange blev hurtigt efterladt, mens man arbejdede sig hen mod et helt nyt udtryk, hvor alle bidragede ligeligt rent kompositorisk, mens det primært var Jonas, der kommer med de tekstlige oplæg.

Da man havde sange nok - og det tog ikke lang tid - allierede man sig med produceren Ole Brodersen Meyer (Ankerstjerne m.fl.) og tanken var egentlig at udgive materialet selv. Rygterne begyndte dog hurtigt at brede sig som en steppebrand i branchen, og snart meldte flere pladeselskaber sig på banen med tilbud om en kontrakt. 1. april sidste år skrev Jung så under på en aftale med Universal, og den 6. juni udkom debutsinglen 'Jeg skal nok vente'. Samme dag tilbragte trioen som menige festivalgæster på Northside Festival. Der blev blandt vennerne joket om, at 'Næste år er det jer, der står deroppe'. En profeti, der skulle vise sig at holde stik.

For 'Jeg skal nok vente' blev hurtigt sommerens store hit på både P3 og P4 (en sjældenhed i disse segmentfokuserede tider), og det samme gjaldt efterfølgeren 'Hun kommer tilbage'. Da Jung annoncerede deres første koncert som hovednavn 5. december på Hotel Cecil, blev der meldt udsolgt på få timer. Og da Gaffa udnævnte årets bedste popsange i 2019, strøg 'Jeg skal nok vente' ind på en sikker førsteplads.

Nu topper de foreløbigt karrieren med deres længeventede debutalbum, der selvfølgelig indeholder førnævnte landeplager og det nye hit 'Blitz, Baby'.


LP'en bliver i lækker Coke-bottle Clear vinyl + der medfølger 7" med to livenumre fra den udsolgte koncert på Hotel Cecil.

Medie Musik     LP/7"   (LP + 7")
Udgivet 27/3-2020
EAN/UPC 0602508694868
Katalognr. 060250869486
Mål 314 × 314 × 3 mm
Estimeret vægt 300 g