Stor Langsom Stjerne

Sort Sol

Findes også som:


Med det klare, tålmodige og mørke udspil Stor langsom stjerne slutter stilheden for et af Danmarks mest ikoniske bands. Albummet er resultatet af et kunstnerisk nybrud og rummer samarbejder med en stribe velrenommerede navne.

Gennem 40 år har Sort Sol haft en umættelig kunstnerisk appetit. Og derfor lyder deres kommende album Stor Langsom Stjerne der udkommer 19. maj som intet andet i deres omfattende karriere. Bandet ramte en kreativ åre, da de sammen med Sunn O)))'s producer, Randall Dunn, forløste visionen til et over 10 minutters langt værk om ubåden Kursks tragiske forlis. Derefter tog tingene virkelig fart både med at skrive og indspille nyt album. I processen inddrog talrige kreative kræfter såsom den Oscar-nominerede islandske komponist Jóhann Jóhannsson, slideguitaristen Maggie Bjørklund og sangerinderne Lydmor og Chelsea Wolfe.

"Vi satte et hold, som ikke tog hensyn til vores fortid. Som ikke spekulerede på radiostationer. Som var frygtløse og turde lade musikken stå for sig selv. Det er et album, som ikke frygter at være mørkt, langsomt og klart", siger Lars Top-Galia.

Sort Sol består i dag af Steen Jørgensen, Lars Top-Galia og Tomas Ortved.

Medie Musik     CD   (Compact Disc)
Udgivet 19/05-2017
EAN/UPC 0889854252120
Label Sony Music
Estimeret vægt 124 gram