Buchanan Requiem

Jakob Buchanan


Den danske komponist og trompetist, Jakob Buchanan, har skrevet en hyldest til vores døde og til livet. Et moderne rekviem for kor og orkester, som både involverer Aarhus Domkirkes Kantori, Aarhus Jazz Orchestra og tre fantastiske solister: Indra Rios-Moore, Marilyn Mazur og Jakob Bro.

Værket er skrevet specifikt til de involverede sangere og musikere, som Jakob Buchanan alle har et indgående kendskab til. Han er fast trompetist i Aarhus Jazz Orchestra, har tidligere indspillet cd med Aarhus Domkirkes Kantori og har gennem flere år indspillet og turneret med både Marilyn Mazur og Jakob Bro og har produceret Indras debut-cd (2010).

Jakob Buchanan blev som den første rytmiske studerende optaget i Det Jyske Musikkonservatoriums solistklasse. Har siden 2001-04 og igen fra 2009 været fast medlem af Klüvers Bigband/Aarhus Jazzorchestra. Det er fantastisk at afsøge nye territorier med folk jeg kender godt rent musikalsk. Jeg havde dem alle i bevidstheden mens jeg skrev musikken, og det her har været det sjoveste og samtidig det mest tidskrævende projekt jeg nogensinde har arbejdet med.

Et rekviem er en sjælemesse for de døde i den romersk-katolske tradition. Utallige har gennem historien sat musik til de ni satsers latinske tekst, som åbner med ordene: Rekviem aeternam dona eis, Domine, et lux perpetua luceat eis (Herre, giv dem den evige hvile, og lad det evige lys skinne på dem). Buchanan har i sit arbejde med rekviemet haft nedbrydning af musikalske grænser, som et gennemgående tema. Den klassiske kor æstetik blandes med Jazzens orkesterklangverden.

De gamle latinske tekster (sunget af Domkirkens kor) blandes med tekster på engelsk skrevet med udgangspunkt i buddhistiske talemåder og ordsprog sunget af jazz sangerinden Indra Rios-Moore, som også synger 4 satsen Sanctus på Spansk, da hun jo er født og opvokset I N.Y. med både engelsk og spansk talende forældre.

Musikken blev indspillet live i Musikhuset Aarhus Symfoniske sal over 2 dage. At indspille kor og bigband inkl. solister i samme rum var en på mange måder krævende proces. Særligt det volumenmæssige styrkeforhold mellem kor og orkester, gav udfordringer til dynamikken. Til gengæld gav det i koret, orkesteret og hos solisterne en følelse af nærhed og intensitet som syntes at være til stede gennem hele værket.

Medie Musik     LP   (LP VINYL)
Antal enheder × 2
Udgivet Danmark, 02/10-2015
EAN/UPC 5707471037331
Label Buchanan Records
Katalognr. BR 008
Estimeret vægt 450 gram