Fandens til Krig

Jean Verney, Jacques Tardi, Jean-pierre Verney

Pris
kr. 325,00
Forventes afsendt
6-9 arbejdsdage

Vores kunder siger:Forlaget skriver

»Det er endnu en af overraskelserne ved denne krig og et af dens mirakler:
den iøjnefaldne rolle, som poesien spiller!«
- Forfatter Paul Bourget 1915

»Jeg anser disse begivheder for meget lykkelige, jeg har ventet på dem i fyrre år. Frankrig kommer på fode igen, og efter min opfattelse kunne det aldrig ske på en anden måde end ved en rensende krig«
- Alfred Baudrillart, biskop, 1914

Forestil dig at stå foran stormstignerne ved jeres skyttegrav? Foran ligger 1200 meter ingenmandsland mudret, fyldt med granat huller og overstrøet med iturevet pigtråd. Bagved står din kaptajn klar med fløjte og pistol, han siger at fjenden er sønderskudt af artilleri og i har intet at frygte? Men du ved bedre og det gør din kaptajn også, men man adlyder ellers ender man for en standret.

En tur rundt i Franske landsbyer vil give et indblik i de enorme konsekvenser denne krig havde. Overalt finder man mindetavler, der fortæller om de mænd der måtte lande deres liv i en temmelig uundgåelig, men også en helt og aldeles meningsløs krig.

Denne udgivelse beskriver Første verdenskrig set gennem en Fransk infanterist øjne. Tardi bringer os igennem krigens meningsløshed og grusomhed. Med et fyldigt efterord af historikeren Jean Verney.


Tardi - en pariser med stort P:
Jacques Tardi er født i Valence, Frankrig i 1946. Efter endt kunstuddannelse i Lyon og Paris startede han i en alder af 23 med at lave tegneserier. Det tog ikke den talentfulde kunster lang tid at blive opdaget, og hans stil har siden dannet skole.

Tardis forkærlighed for Paris og Første Verdenskrig har skabt nogle af de største klassikere indenfor den europæiske tegneserieverden. Som han selv har udtalt »De fleste af mine tegnenserier foregår i Paris, det er, fordi jeg elsker at tegne denne by«.

Med sin kvindelige helt Adèle Blanc-Sec i Adèles ekstraordinære oplevelser viste han allerede tidligt, at han ville gå sine egne veje, når det gælder en god kriminalhistorie. Tardis adaptioner af en af Frankrigs største krimiforfattere Léo Malet om detektiven ´Nestor Burma´ har indbragt ham adskillige priser, og han betragtes med rette som en af Frankrigs største nulevende tegneseriekunstnere.

Kommentar

Putain de guerre! 1914-1915-1916; Putain de guerre! 1917-1918-1919

Medie Bøger     Bog
Udgave 1. udgave
Udgivet 09/09-2014
ISBN13 9788792808745
Forlag Faraos Cigarer
Antal sider 132
Mål 320 × 240 × 15 mm
Vægt 981 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Fransk