(M)ornitologen

Johanna Thydell

Pris
$ 39,99
ekskl. moms
Forventes afsendt
2-3 arbejdsdage

Vores kunder siger:Den svenske ungdomsbogsforfatter Johanna Thydell slog igennem med et brag i 2003, da hendes debutroman, I taket lyser stjärnorna, modtog den prestigefyldte Augustpris. Nu er Thydell aktuel med sin fjerde ungdomsroman. 
(M)ornitologen handler om den 17-årige gymnasiepige Moa, hvis mor forlod hende og faren, da Moa var to år gammel. Moa bor nu med sin far, hans nye kone og sin halvbror, som Moa elsker til bristepunktet. Hun klarer det fint i gymnasiet og har en bedste ven i Otto. Hun savner ikke sin biologiske mor, men spørgsmålene rumsterer alligevel et sted i baghovedet: Hvad fik moren til at forlade sin datter? Hvordan kan nogen forlade sit eget barn? 
Efter 15 års fravær melder moren sig pludselig på bane igen. Hun bor i en hytte i skoven og spørger, om ikke Moa vil komme på besøg. Efter mange overvejelser planlægger Moa et femdages sommerophold hos moren i skoven under påskud af at skulle skrive en opgave om fugle, så hun tager af sted ikke som ornitolog, men som mornitolog. 
Johanna Thydell fortæller: ” Jeg har beskrevet moderskabet før, i min debut, hvor en mor døde af kræft, men i (M)ornitologen er det en mor, der frivilligt forlod sin familie og to år gamle datter. I litteraturen er der flere bøger om fraværende fædre, men ikke så mange om mødre, der stikker af. Det ville jeg grave ned i, til dels fordi det er så forbudt og forfærdeligt. Mødre må ikke gå. Og hvis de gør det, hvordan påvirker det dem, som er blevet efterladt?” 
At Johanna Thydell selv er blevet mor har også påvirket hendes forfatterskab: ” Denne gang, 13 år efter debuten, er det helt anderledes at skrive om, for nu er jeg selv mor. Ellers ville ideen til romanen aldrig være opstået. At blive en mor har også påvirket mig stærkt som forfatter. Jeg kan forhåbentlig skildre forældrerollen bedre og er blevet mere interesseret i den end før. Det er, som om jeg nu har et ben i begge verdener, barndommen og mit voksen jeg, hvilket betyder, at der er mange nye historier at udforske.” 
(M)ornitologen er en bevægende og humoristisk fortælling om et ubeskriveligt afsavn og om teenageårenes besværlige følelsesliv.

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Størrelse M
Udgave 1. udgave, 1. oplag
Udgivet 29/6-2018
ISBN13 9788740616019
Forlag Turbine Forlaget
Genre Ungdomsbøger
Antal sider 196
Mål 212 × 145 × 18 mm
Vægt 255 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Svensk