Alix den Frygtløse

Jacques Martin

Pris
kr. 168,00
Forventes afsendt
6-9 arbejdsdage

Vores kunder siger:Forlaget skriver

Hva´ nu hvis?

...den Fransk/Belgiske Tegneserie guldalder havde ramt Danmark i 1950erne? Hvilke serier ville have været udgivet og hvordan ville de have set ud?

De første seks Tintin album fra 1960, udgivet af Per Carlsens Illustrations forlag, er noget af det ypperste der er udgivet til dags dato! Vi har leget med ideen og sender samtidig en kærlig tanke til Per for at bryde det Transatlantiske tegneserie monopol.

Faraos Klassikere udgiver to glemte titler, som aldrig tidligere er udkommet på dansk! Den første Alix den frygtløse ( udkom første gang i Belgien i 1956) og Alix og den forbandede ø (3, der udkom første gang i Belgien i 1957)

Jacques Martin havde tre store lidenskaber i sit liv klassisk kunst, historie og tegnerserier. Med udgivelsen af Alix lykkedes det Martin at forene alle tre passioner og serien blev et hit fra start.

Disse tidlige albumtitler er udgivet med den klassiske røde ryg og det svagt gullige papir, som giver den bedste farvegengivelse og som ikke har det famøse genskær som desværre præger mange moderne tegneserier! Det har været en redaktionel udfordring at få det præcis som dengang, døm selv om det er lykkedes?

Alix den frygtløse:
Her møder læseren for første gang Galleren Alix som har været slave hos Partherne i den sagnomspundne by Khorsobad. Romeren Crassus har netop indtaget byen og Alix håber at blive befriet af Romerne, men en slave er jo bare en slave og kun Alixs snarrådighed redder ham fra en skæbne i flammerne.

Jaques Martin:
Jacques Martin stod i lære hos Herge i hans studio, hvor han bl.a var baggrundstegner. Det var på Studio Hergé, at Martin lærte Ligne Claire stilen og i dag betragtes han som en af de fem mestre af Ligne Claire stilen, de øvrige er Edgar P Jacobs, Bob de Moor, Willy Vandersteen og selvfølgelig Herge selv. Det var Martin der bl.a lavede de fleste baggrundstegninger til Tintin i Tibet
Den akkuratesse og perfektionisme som kendetegner Martins arbejde går igen i alle hans serier, som tæller bl.a Lefranc, Jhen d'arnot og Alix.

Sidstnævnte var hans store gennembrud. Jaques Martin har skrevet 28 historier med Alix, hvoraf han står som tegner på de 20 af dem, serien udkommer stadigvæk på fransk og på nuværende tidspunkt er det Faraos Cigarer som udgiver Alix i Danmark.Kommentar

Alix l'intrépide

Medie Bøger     Bog
Udgave 1. udgave
Udgivet 11/06-2013
ISBN13 9788792808714
Forlag Faraos Cigarer
Antal sider 63
Mål 303 × 227 × 9 mm
Vægt 371 gram
Sprog Dansk  
Originalsprog Fransk