Verden som vilje - Leif Sestoft - Bøger - Navicula - 9788799159857 - 2. januar 2011
Ved uoverensstemmelse mellem cover og titel gælder titel

Verden som vilje 1. udgave

Leif Sestoft

Pris
DKK 162

Bestilles fra fjernlager

Forventes klar til forsendelse 30. apr. - 1. maj.
Tilføj til din iMusic ønskeseddel
Eller

Verden som vilje 1. udgave

Forlaget skriver

Bogen er tredje erindringsbind efter Dengang på Sorø Akademi (2006) og Franz Kafka i Kalundborg. Myter om liv og død i den danske provins. (2010) og er en skæbnefortælling om et karriereforløb i det lægevidenskabelige grundspeciale intern medicin fra 1968-1983. Denne karriere falder i tre adskilte forløb.

Første del:
I livet som reservelæge i specialistudddannelse på københavnske hospitaler var vilkårene præget af en enorm klinisk arbejds- og vagtbyrde, usikkerhed om stillinger, muligheder, og netværk og først og fremmest den vanskeligt håndterlige bevidsthed om, at videnskabelig produktion var nødvendig for at få karrierermæssig succes. Dette problem blev løst af hovedpersonen Seeles, stærke trang til at forsøge sig med grundvidenskabelig forskning indenfor biokemi og senere også fysiologi.

Anden del:
Det lykkedes ham at få i et stipendium på Biokemisk Institut A på Rockefeller Instituttet i København og oplevede et af sit livs faglige højdepunkter ved arbejdet med biokemisk forskning, som i enhver henseende lykkedes for ham, samtidig med, at han i forløbet erfarede grundvilkårene for den rene ophøjede videnskabelige kreativitet og de nærmest mafialignende vilkår videnskabelige ideer og resultater underkastedes i publikationsprocessen. For nogle forskere gjaldt det tilsyneladende om at tilegne sig andre prioriteter, for andre var dette utænkeligt, men Seele mødte unægtelig begge typer såvel i Danmark som i den store verden. Allerede i 1970'erne var videnskabelig uredelighed for nogle forskere en indarbejdet norm. I forbindelse med færdiggørelsen af hans kliniske uddannelse fik han lejlighed til at opbygge et selvstændigt fysiologisk-biokemisk laboratorium på Gentofte/Herlev sygehuse og han og hans medarbejdere præsterede en meget omfattende videnskabelig produktion af høj kvalitet, men desværre betød den elendige offentlige økonomi i slutningen af 1970'erne, at Seele måtte tage til takke med en overlægestilling på et lille virksomhedsejet privathospital.

Tredie del:
Han havde nået sit karrierermål, at blive overlæge i faget intern medicin, og havde nogle kreativt gode år, blandt andet fordi han kunne fortsætte uafhængig forskning på Panum Instituttet, mens arbejdspladsen praktiserede en konsekvent håndhævet virksomhedsånd (i dag: ´værdigrundlag´), der ikke respekterede medarbejdernes personlige værdighed. For Seele, der som læge havde en lovfæstet frihedspligt, der som forsker måtte hævde nødvendigheden af kreativ frihed, og som person mente, at måtte have visse grundlæggende frihedsrettigheder, kunne samarbejdet kun ende med en kollision. Det var ikke nok for ham at leve et liv som forgyldt funktion uden selvrespekten i behold.


det videnskabelige og karrieremæssige raseri

Medie Bøger     Hæftet bog   (Bog med blødt omslag og hæftet ryg i høj kvalitet)
Udgivet 2. januar 2011
ISBN13 9788799159857
Forlag Navicula
Genre Biografier & Erindringer     Pb, Biografier & Erindringer
Antal sider 225
Mål 175 × 242 × 20 mm   ·   590 g
Sprog Dansk  
Originalsprog Dansk

Vis alle

Mere med Leif Sestoft

Andre har også købt