Den Danske Sang - Caroline Henderson - Musik - Stunt Records - 0663993200118 - 27/3-2020

Den Danske Sang

Caroline Henderson

Pris
$ 21,99
Forventes afsendt
5-7 arbejdsdage

Vores kunder siger:


Findes også som:

Den Danske Sang


DEN DANSKE SANG er Caroline Henderson på dansk for første gang nogensinde i en karriere som sangerinde, der startede for 25 år siden.

Den danske sang er Caroline Hendersons tolvte soloalbum. På albummet blandes et akustisk udtryk med et elektronisk. Nogle af fortolkningerne er helt barberet ned og har et lyrisk nordisk jazzpræg. Andre har beats eller kor og symfoniorkester med i arrangementerne. Fælles for indspilningerne er det stemningsmættede, et støvet udtryk og en sanselig vokal, der formidler en nærhed og en kærlighed til sproget og sangenes fortællinger.

Den danske sang er de samlet, mange af de store og vigtige danske lyrikere og tonedigtere: Sebastians 'Nyt lys i mørket' og Trilles kvinde-hymne 'Hej søster' side om side med en af de store danske klassikere, 'Hvorfor er lykken så lunefuld' fra 1937, og Carl Nielsens smukke 'Tit er jeg glad', hvis indbyggede melankoli hører sig til i et blik på den danske identitet. Caroline Henderson har sammen med Anders Stig Møller komponeret musikken til Tove Ditlevsens digt 'De evige tre' (processen er dokumenteret i DR-programmet Helt lyrisk). Og selvfølgelig må albummet rundes af med en sang skrevet af en anden dansker med svenske rødder, Benny Andersens 'Længsel efter Sverige'.

Der ligger mange tanker bag pladens udvalg af sange. Caroline Henderson fortæller:

"Jeg havde en inderlig lyst til at lave en personlig tidsrejse med musik, som indrammer mit syn på danskheden. Hvornår er man dansk? Og hvad betyder det? Man kan godt se dette album som en søgen efter identitet. Gennem musik får man efter min mening en smutvej til et lands værdigrundlag, historie og folkesjæl. På 'Den danske sang' forfølger jeg den rute og bevægelse, som har optaget mig i hele mit voksenliv. Flytningen gav mig en nysgerrighed og sendte mig på ikke bare en fysisk, men også en mental rejse. Jeg slog ganske langsomt rødder. Og i dag er Danmark også mit land, mit sprog og min kultur, og mit dengang ensomme træ er nu blevet et stamtræ."

Medie Musik     LP   (LP VINYL)
Udgivet 27/3-2020
EAN/UPC 0663993200118
Udgiver Stunt Records
Genre Jazz
Mål 314 × 314 × 3 mm
Vægt 225 g


Vis flere

Mere med Caroline Henderson

Hvis du kan lide Caroline Henderson, så måske...

Vis flere

Flere tilbud: Caroline Henderson - Den danske sang

Vis flere

Flere tilbud: Signerede titler nu udsolgt

Vis flere

Flere tilbud: Jazz Vinyl

Vis flere

Flere tilbud: Jazz på vinyl